Σχέδια διαρρύθμισης κουζίνας

Σχέδια διαρρύθμισης κουζίνας

σχέδια κουζίνας

Αν αποφασίσατε να κάνετε ανακαίνιση της κουζίνας σας για να ανανεώσετε το χώρο και τη διάθεση σας τι καλύτερο εκτός από την αλλαγή στα υλικά και χρώματα, να κάνετε μια ολική αλλαγή και του σχεδίου της κουζίνας.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές διαρρύθμισης:

κουζίνα κατά μήκος τοίχου

Ιδανικό για μικρές κουζίνες είναι να βάλετε όλα τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές κατά μήκος του ενός τοίχου, έτσι αφήνετε τον υπόλοιπο χώρο ελεύθερο για μια τραπεζαρία ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

παράλληλη κουζίνα

Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές παράλληλα στους δύο απέναντι τοίχους αφήνοντας αυτή τη φορά το μέσον ελεύθερο.

κουζίνα σε σχήμα ορθής γωνίας L

Ενώ αν έχετε μικρή κουζίνα με πολλά μαγειρικά σκεύη που δεν έχετε που να τα βάλετε ιδανική είναι μια κουζίνα σε σχήμα ορθής γωνίας. Δηλαδή να τοποθετήσετε τα έπιπλα και τις συσκευές σε δύο τοίχους σχηματίζοντας ορθή γωνία δημιουργώντας έτσι έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

U κουζίνα

Για μεγάλες κουζίνες που δε σας πειράζει να θυσιάσετε μεγάλο χώρο από τη κουζίνα σας για αποθηκευτικούς χώρους μπορείτε να τοποθετήσετε τα αντικείμενα της κουζίνας με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζεται ένα U, σε δύο τοίχους κατά μήκος και στον ένα κατά πλάτος.

κουζίνα με νησίδα

Ενώ αν θέλετε να έχει ναι μεν χώρο αποθήκευσης και εργασίας αλλά να περισσεύει και ελεύθερος χώρος για να κινείστε ελεύθερα ιδανική είναι μία νησίδα εργασίας με ράφια στο κέντρο περίπου της κουζίνας.

κουζίνα χερσόνησος

Στη περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να μπει στο κέντρο η νησίδα , μπορεί να ενωθεί με κάποιον από τους τοίχους της κουζίνας, αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο ελεύθερο.Αυτή η κουζίνα ονομάζεται κουζίνα – χερσόνησος.

Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε το σχέδιο είναι να εξετάσετε το χώρο σας, τις ανάγκες σας και το τι στυλ θέλετε να δώσετε στη κουζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*