μηχανισμοί ντουλαπιών-συρταριών κουζίνας : που πρέπει να δώσετε προσοχή

μηχανισμοί ντουλαπιών-συρταριών κουζίνας : που πρέπει να δώσετε προσοχή

μηχανισμοί ντουλαπιών- συρταριων

Εκτός από το υλικό κατασκευής των ντουλαπιών σημαντικό ρόλο για μια γερή κατασκευή παίζουν οι μηχανισμοί τον ντουλαπιών εσωτερικά.

Όσο πιο καλής ποιότητας είναι τόσο πιο πολύ θα αντέξουν στο χρόνο. Όπως στα είδη κατασκευής των ντουλαπιών υπάρχει μεγάλη ποικιλία και στα είδη μηχανισμών.

Μπορείτε να επιλέξετε από τους απλούς συρόμενους οδηγούς μέχρι τους μοντέρνους πτυσσόμενους.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι απαραίτητοι μηχανισμοί :

Αναρτήρες. Εκεί που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι στην επιλογή των αναρτήρων. Αυτοί οι μηχανισμοί στην ουσία συγκρατούν όλο το βάρος της κατασκευής, στηρίζουν τα πάνω ντουλάπια.

Μεντεσέδες. Οι μεντεσέδες είναι οι μηχανισμοί που τοποθετούνται στο εσωτερικό των ραφιών και τα συνδέουν με τα εξωτερικά φύλλα των ντουλαπιών ώστε να ανοιγοκλείνουν. Γι’ αυτό πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από σκληρά υλικά, αντοχής ,από μασίφ σίδερο δηλαδή. Όχι από λαμαρίνα ούτε πλαστικό γιατί μετά από καιρό θα αρχίσουν τα εξωτερικά φύλλα να στραβώνουν και δε θα καπακώνουν σωστά στα ράφια.

Μηχανισμοί συρταριών. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι κάτι ανάλογο των μεντεσέδων, κάνουν την ίδια δουλειά μόνο που τοποθετούνται στα συρτάρια. Τα βοηθούν δηλαδή να ανοιγοκλείνουν. Σε αντίθεση με τους μεντεσέδες είναι καλύτερα να είναι κατασκευασμένοι από μεταλλικά και ελαστικά τμήματα ώστε να μην φθείρονται οι σιδηρόδρομοι, δυσκολεύεστε στο ανοιγοκλείσιμο και να μην ακούγονται ενοχλητικοί θόρυβοι.

Πέρα από τους παραπάνω μηχανισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι στην αγορά θα βρείτε και άλλους εκπληκτικούς που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Παραδείγματος χάρη μηχανισμοί που βοηθούν στο αυτόματο κλείσιμο των ντουλαπιών και των συρταριών ώστε να μειώνεται ο θόρυβος και η φθορά που δημιουργείται με τη πάροδο του χρόνου.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας απευθυνθείτε στους ειδικούς και φτιάχτε μια κουζίνα όνειρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*