Η επιλογή του κατάλληλου δαπέδου κουζίνας

Η επιλογή του κατάλληλου δαπέδου κουζίνας

δάπεδα κουζίνας

Μέρος μιας ανακαίνισης κουζίνας είναι η αντικατάσταση του δαπέδου. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά ειδικά αν το δάπεδο σας είναι πολύ παλιό και έχει φθαρεί ή αν θέλετε να τοποθετήσετε έπιπλα ενός συγκεκριμένου στυλ, η αντικατάσταση του δαπέδου είναι απαραίτητη για να ταιριάζει με το στυλ των αντικειμένων το χώρου και να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα.

δάπεδο από κεραμικά πλακάκια

Σε κουζίνα κλασικού στυλ μια καλή και οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση δαπέδου με κεραμικά πλακάκια. Προσδίδουν την απλότητα που απαιτεί μια κλασική κουζίνα, αφού όλα τα υπόλοιπα στο χώρο είναι φορτωμένα διακοσμητικά, απαιτείται ένα απλό στοιχείο για να εξισορροπήσει την ατμόσφαιρα. Όχι μόνο όμως δίνουν αρμονία στο χώρο αλλά αποτελούν και μια άκρως πρακτική επιλογή, καθώς όταν λερωθούν τα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα και τοποθετούνται επίσης εύκολα.

μαρμάρινο δάπεδο

Ενώ αν θέλετε ο χώρος σας να αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε μαρμάρινο δάπεδο. Εντυπωσιακό, πολυτελές αλλά όπως είναι φυσικό αποτελεί μια ακριβή επιλογή. Μπορεί να πληρώσετε λίγο παραπάνω αλλά σίγουρα θα το χαρείτε καθώς είναι η τελευταία τάση της μόδας.

ξύλινο δάπεδο

Αν πάλι σας αρέσει η cozy ατμόσφαιρα τότε το καλύτερο θα ήταν ένα ξύλινο δάπεδο. Πολυτελής και ζεστό, κάτι αντίθετο από το αποτέλεσμα που δίνει το μαρμάρινο δάπεδο. Όμως αν επιλέξετε αυτό να έχετε υπόψην σας ότι είναι ακριβό να τοποθετηθεί και ότι θέλει συχνή συντήρηση γιατί φθείρεται εύκολα.

πλαστικά πλακάκια

Μία οικονομική πρόταση που δεν απαιτεί πολλές εργασίες όμως φθείρεται επίσης εύκολα είναι η τοποθέτηση πλαστικών πλακιδίων. Το θετικό είναι ότι μπορείτε να βρείτε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο στυλ που θέλετε.

laminate δάπεδο

Τέλος αν σας αρέσει το αποτέλεσμα που δίνει ένα ξύλινο δάπεδο αλλά είναι ακριβό για τη τσέπη σας, μία καλή εναλλακτική είναι το laminate δάπεδο. Δίνει το ίδιο αποτέλεσμα και είναι αρκετά πιο οικονομικό. Ωστόσο πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή στο προσωπικό που θα το τοποθετήσει, είναι πολύ ευαίσθητο υλικό και φθείρεται εύκολα. Γι’ αυτό, αν τοποθετήσετε laminate εμπιστευτείτε καλύτερα έναν έμπειρο επαγγελματία.

Ανάλογα λοιπόν το budget σας και τι αποτέλεσμα θέλετε, κάντε μια έρευνα απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό και τοποθετήστε ένα από τα παραπάνω υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*